Hoe ziet een les eruit?

De lessen bestaan uit staande, zittende en liggende oefeningen en houdingen, adem-, concentratie en ontspanningsoefeningen.

De lessen zijn afwisselend en binnen een les wordt hathayoga gecombineerd met yin yoga, waarbij elke les de nadruk anders kan liggen.

De eindontspanning is uiteraard een vast onderdeel en evt. een korte meditatie.


Voor wie zijn de lessen?

In principe zijn de lessen voor iedereen toegankelijk; voor mannen en vrouwen, voor jong en oud, lenig of niet lenig, beginnend of gevorderd.

Yoga is iets wat je voor jezelf doet, het maakt niet uit hoe je buurman/vrouw een oefening doet, jij doet wat voor jou goed is en voelt zelf wat een oefening je te bieden heeft op dat moment.


Wat voor kleding is gebruikelijk?

Het advies is om makkelijk zittende kleding aan te doen waarin je je vrij kunt bewegen, b.v. een sportbroek en shirt, bij voorkeur in natuurlijke materialen.

Voor de eindontspanning kan het prettig zijn iets warms aan te trekken, neem evt. sokken mee, een trui of een dekentje.


Wat mee te nemen?

Graag een grote handdoek of iets anders zachts meenemen om over de yogamatjes te leggen bij de zittende en liggende oefeningen en houdingen.

Wat betreft de yogamatjes; ik adviseer iedereen een eigen yogamatje mee te nemen omdat in de praktijk blijkt dat mensen dat wel zo prettig vinden. Ze zijn in alle soorten en prijsklassen te koop. Belangrijk is dat je er niet op uitglijdt en dat je de dikte goed vindt.  (Ik vind zelf de matjes van Nike heel prettig omdat ze stroef zijn (in elke sportwinkel te koop tussen de 20 en 25 euro) maar ook dit is heel persoonlijk, via google kun je je orienteren.)

Daarnaast vraag ik iedereen die dat prettig vindt een eigen kussentje mee te nemen.


En verder...

Verder is het advies niet vlak voor de les te eten; na een lichte maaltijd wacht je normaal ca. 1 uur en na een zware maaltijd 2 tot 3 uur. 

De lessen